11. desember 2012

Mobil som billett på bussen i Bergen fra februar

Skyss tester nå ut en app for smarttelefoner som gjør det mulig å bruke telefonen som billett i stedet for å kjøpe en papirbillett hos sjåføren. Planen er å innføre ordningen 1. februar neste år samtidig som prisen på en enkeltbillett stiger fra 27 til 29 kroner og til 40 kroner om du fremdeles velger å kjøpe billetten hos sjåføren fremfor på automat eller mobil.

Formålet er å redusere ventetiden ved holdeplassene og at sjåførene skal slippe å kjøre rundt med masse kontanter.Ordningen ble for et års tid siden innført i Sør-Trøndelag og har vært svært vellykket der.

Dette er helt klart et steg i riktig retning for kollektivtransporten i Hordaland, men det betimelig å minne Skyss på at opprinnelig gikk ut med brask og bram og proklamerte at det skulle bli mulig å kjøpe billetter på kiosker og butikker og ikke minst at det skulle bli mulig å fylle på Skysskortet på Internett. Selv om det nye billettsystemet er inne i sitt tredje år i drift (etter flere år på lager!) er det ikke mulig å gjøre noen av delene pr. dags dato. I det minste burde salg via kommisjonærer være på plass før gebyr for kjøp ombord i bussen innføres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar